Re-integratie traject (2e spoor)

 Kijken naar wat wel kan

Kun je door omstandigheden je huidige werkzaamheden niet meer uitvoeren? En is het niet gelukt om samen met je werkgever ander passend werk binnen de organisatie te vinden? Dan helpt Buro BOB je bij het vinden van een baan buiten de organisatie.

Het traject kent in de basis de volgende fases: 

1.     Verwerking van je huidige situatie

2.     Inzicht in je kwaliteiten, talenten en drijfveren 

3.     Arbeidsoriëntatie

4.     Hulp bij het vinden van werk en solliciteren. 

5.     Nazorg (indien nodig) 

 Fase 1 
Tijdens de eerste fase is er aandacht voor je persoonlijke situatie, je huidige belasting en belastbaarheid en wat dit betekent voor werk. Om een volgende stap te kunnen zetten richting werk is het belangrijk tijdens de coaching hier aandacht aan te besteden. 
 Fase 2:
Draait om wat je kunt en wilt. Om de kansen op een duurzame baan te vergroten is het belangrijk een goed beeld te krijgen van je eigen kwaliteiten en haalbare mogelijkheden voor wat betreft belasting en belastbaarheid. Ook opleidingsmogelijkheden worden besproken als deze nodig zijn om je kansen te vergroten naar werk. Ter ondersteuning maakt Buro BOB gebruik van loopbaantestprogramma’s, te weten: TMA en/of Insights Discovery
 Fase 3 
Als duidelijk is wat je kunt en wilt, onderzoeken we samen wat je kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt.. 
 Fase 4 
We helpen je bij het vinden van een passende baan. Je krijgt hulp bij het opstellen van een cv en sollicitatiebrief en de juiste vacatures vinden. Ook ondersteunen we je bij het netwerken wat een belangrijk onderdeel in deze fase. Buro BOB helpt je actief zoeken naar vacatures en werkgevers (jobhunten). 
Wij ondersteunen je bij het voorbereiden van het sollicitatiegesprek en adviseren jou en de toekomstige werkgever bij het opstellen van het arbeidscontract.
 Fase 5
Ook als je gestart bent met je nieuwe baan houden wij nog enige tijd contact. (indien gewenst).
Elk re-integratietraject 2e spoor is anders en afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Buro BOB biedt maatwerk. In een vrijblijvend intakegesprek kijken wij samen met jou welke ondersteuning je nodig hebt en welke coach van Buro BOB het best bij jouw vraag past. Afhankelijk van je situatie en ondersteuning is het mogelijk om gedurende het traject gebruik te maken van een tweede coach (duo-coaching).


Outplacement traject

Met vertrouwen een nieuwe uitdaging kiezen

Als ontslag dreigt, door een arbeidsconflict of reorganisatie, zul je moeten nadenken over je toekomst. De werkgever kan je in deze situatie tegemoet komen door een outplacementtraject aan te bieden. De kans op het vinden van een nieuwe baan neemt met outplacement sterk toe. Buro BOB biedt je als werknemer complete outplacementoplossingen, individueel of groepsgericht.

Het outplacementtraject van Buro BOB bestaat uit verschillende fases. Buro BOB gaat uit van maatwerk. Wat heb jij nodig met als doel een ander baan. 

Het traject kent in de basis de volgende fases: 

Fase 1 
Tijdens de eerste fase is er aandacht voor het ontslag. Vooral als het gaat om een arbeidsconflict of een langdurig dienstverband is het meestal moeilijk om het vizier direct op de toekomst te richten. Om een volgende stap te kunnen zetten is het belangrijk tijdens de coaching hier aandacht aan te besteden. 
Fase 2
Draait om wat je kunt en wilt. Om de kansen op een duurzame baan te vergroten is het belangrijk een goed beeld te krijgen van je eigen kwaliteiten. Ter ondersteuning maakt Buro BOB gebruik van loopbaanprogramma’s te weten: TMA en Insights Discovery. 
Fase 3 
Als duidelijk is wat je kunt en wilt, onderzoeken we samen wat je kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt. 

fase 4 
We helpen  je bij het vinden van een passende baan. Je krijgt hulp bij het opstellen van een cv en sollicitatiebrief en de juiste vacatures vinden. Ook ondersteunen we je bij het netwerken wat een belangrijk onderdeel is in deze fase. Buro BOB helpt je actief zoeken naar vacatures en werkgevers (jobhunten). Wij ondersteunen je bij het voorbereiden van het sollicitatiegesprek en adviseren jou en de toekomstige werkgever bij het opstellen van het arbeidscontract. 
Fase 5
Ook als je gestart bent met je nieuwe baan houden wij nog enige tijd contact (indien gewenst).

Voor individuele outplacement biedt Buro BOB maatwerk. In een vrijblijvend intakegesprek kijken wij samen met jou welke hulp je nodig hebt en bespreken we samen met jou welke coach van Buro Bob het best bij je past. Afhankelijk van je hulpvraag is het ook mogelijk om gedurende het traject gebruik te maken van een tweede coach (duo-coaching).


Loopbaan- en ontwikkeltraject

Uw eigen loopbaan en of persoonlijk leiderschap vormgeven

Persoonlijk succes bij werkgevers is afhankelijk van je eigen inzet. Je maakt het verschil door proactief in te spelen op veranderingen binnen de organisatie/ arbeidsmarkt en gebruik te maken van je talenten. Door een betere regie te voeren over je eigen loopbaan, vergroot je je kansen op (door)groei. Maar hoe doe je dat? Wie vraag je om advies, en wanneer?

Buro BOB helpt je verder met je carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling. Wij geven je inzicht in je persoonlijke drijfveren en talentpotentieel en ondersteunen je bij je hulpvraag iin het traject van persoonlijk leiderschap. Wat wil je, wie ben je, wat kun je en wat zijn je talenten en welke haalbare mogelijkheden zijn er op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.  Onze ondersteuning bestaat uit begeleiding, coaching, training en bemiddeling tot en met advies over een arbeidscontract.

Tijdens het loopbaantraject en/of ontwikkeltraject maken we gebruik van de methodieken van Insights Discovery en de Talentenanalyse van TMA. Je ontvangt een persoonlijk profiel en aan de hand van dit profiel ga je samen met de coach aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en loopbaantraject. Je coach is gecertificeerd coach voor Insights Discovery en TMA. Werknemer

Samen kansen zoeken en pakken

Werk is voor veel mensen belangrijk; het geeft een inkomen, structuur sociale contacten en het geeft betekenis. Er zijn verschillende redenen dat mensen ontslag krijgen of nemen en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Zo kan het gebeuren dat je door omstandigheden, zoals bedrijfseconomische redenen, ziek zijn of een verstoorde arbeidsrelatie afscheid moet nemen van je werkgever, van je baan en je collega’s. Er volgt een periode van onzekerheid.  Het is ook mogelijk dat je een baan hebt, maar je een volgende stap in je loopbaan overweegt.

Vergroot je eigen kansen binnen je loopbaan en voer je eigen regie!
Buro BOB biedt jou als werknemer een compleet maatwerktraject bij de begeleiding naar ander werk of ontwikkelprogramma.